Sælg energibesparelser fra transporten

I Danmark har vi stort fokus på at reducere energiforbruget. Derfor har klima-, energi- og bygningsministeren indgået en aftale med energiselskaberne i Danmark om en samlet energispareindsats, som nu også omfatter køretøjer.

Læs mere

Elbiler på markedet i dag

Der er i dag et bredt udvalg af elbiler på markedet i Danmark i de fleste segmenter. Endnu flere mærker og modeller er på vej i nær fremtid. Her på siden gives en oversigt over, hvilke elbiler, der kan købes i dag og hvilke elbiler der forventes til Danmark. Download også oversigten til højre.

Læs mere
 

Fakta: Elbiler og statens provenu

I forbindelse med diskussionen om registreringsafgiften på elbiler har der i den senere tid været flere tal fremme vedr. statens provenutab. En række aktører har i debatten fremhævet ganske høje skøn for det tabte provenu, med henvisning til at især én bilmodel, Tesla Model S, opnår en stor rabat gennem afgiftsfritagelsen. Dansk Elbil Alliance har nu udarbejdet et faktaark, der gør op med den fordrejede opfattelse, at afgiftsfritagelsen alene kommer Tesla til gode.

Læs mere

Elbiler og CO2

Elbilen udleder ikke CO2 ved kørsel, men der kan være udledning ved produktionen af strøm til bilen. CO2-udledningen varierer efter, hvornår man oplader bilen. Elbilen har dog også muligheden for at være helt CO2 fri.

Læs mere

Elbiler i Europa

PDF-filen i højre side giver et overblik over tiltag til fremme af elbiler i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Frankrig, Storbritannien og Holland, samt bestandstal, nyregistreringer og ladepunkter i landene. Oversigterne er baseret på tal indhentet fra European Alternative Fuels Observatory (EAFO).

Læs mere
 

Elbiler og økonomi

Dansk Elbil Alliance har gennemført et projekt om transportoptimering for flådeejere. Projektet skal øge opmærksomheden på og vise mulighederne for at spare ressourcer (energi og penge) ved at tilpasse og opdatere bilflåden i grøn retning via indpasning af elbiler. Energifonden har bevilget støtte til projektet.

Læs mere